Darujte
zdravie a krásu
článok / Jún 18 2020

Ako sa účinne zbaviť celulitídy?

Chystáte sa na leto, ale chýba vám postava do plaviek? Alebo sa vám len tak hocikedy v rámci roka nepáči pohľad do zrkadla? Celulitída, alebo aj tzv. „pomarančová koža“, postihuje až 80% žien. Teraz s ňou dokáže zabojovať nová neinvazívna metóda, ktorá má názov AWT (Acoustic Wave Therapy).

Ako vzniká celulitída?

Keď sa hýbeme, prirodzené svalové kontrakcie dokážu zabezpečiť optimálnu cirkuláciu krvi a lymfy v svlaoch, v koži aj v podkoží. A práve lymfatický systém má na starosti čistenie medzitkanivových priestorov, kam sa pri vzniku celulitídy ukladajú zhluky tukových buniek.

Pri pohybe a športovaní lymfatický systém odvádza z medzitkanivového priestoru splodiny bunkovej výmeny, spotrebúva sa energia a tukové bunky dodávajú energiu pre pracujúce bunky. Tak sa zmenšujú tukové zásoby.

Pri celulitíde sú však zhluky tukových buniek popretkávané tuhým väzivom (fibrózou), dochádza tak k zaškrteniu týchto zhlukov a nedostatočnému odvádzaniu splodín metabolizmu a odstraňovaniu tukových zásob.

Podkožné väzivo sa tak stáva nepružné a nahromadené množstvo veľkých tukových buniek tlačí zospodu na kožu, kvôli čomu sa na pokožke tvorí nežiaduci pomarančový efekt. V oblastiach s celulitídou je tiež významne obmedzená cirkulácia krvi.

Aký prístroj používame?

Overený prístroj s mnohými štúdiami o účinnosti od firmy STORZ MEDICAL lídra v tecnológii rázovej vlny.  Okrem samotnej terapeutickej hlavice obsahuje obsahuje aj aktivačnú vibračnú hlavicu V-ACTOR a hlavicu na neinvazívne omladenie tváre.

 

Rázová vlna Žilina - Klinika Zdravia

 

Ako funguje odstraňovanie celulitídy pomocou technológie AWT?

U nás na Kllinike Zdravia  s celulitídou bojujeme pomocou prístroja AWT. Táto technológia pracuje na princípe akustickej rázovej vlny.

Pôvodným cieľom tejto metódy bola liečba po úrazoch či liečba ochorení kĺbov, neskôr sa však k slovu dostalo aj využitie v estetickej medicíne.

Akustické rázové vlny rozbíjajú zapuzdrené tukové bunky, vďaka čomu sa tkanivo znovu stáva mäkšie a aktívnejšie. Znovu sa zvýši cirkulácia krvi a lymfy a tá odvedie rozbité tukové bunky a splodiny metabolizmu z tela von.

Terapeuticky účinná energia sa dostáva do tela bezbolestne a neinvazívne, teda bez poškodenia povrchu kože. Ako to presne prebieha? Na ošetrovanú oblasť nanesieme ultrazvukový gél, ktorý nám zabezpečí lepší prienik zvukových rázových vĺn do tela. Po pokožke potom prechádzame hlavicou prístroja AWT, ktorá vysiela do tela impulzy akustickej tlakovej (rázovej) vlny (shock wave). Tá pod pokožkou v tkanive rozvibruje a napokon rozbije tukové bunky. Jednotlivé pulzy, alebo aj „výstrely“ zvuku tak doslova rozbíjajú zhluky tukových buniek. Vlna navyše vyvoláva v tkanive hojivé a regeneračné procesy so stimuláciou kolagénu.

 

Liecba celulitídy Žilina - Klinika Zdravia

 

Aké výsledky môžete očakávať?

Terapia zvukovými vlnami je moderná a vysoko účinná a prináša viditeľné a dlhotrvajúce výsledky. Vďaka odstráneniu tukových buniek sa v tkanive obnoví cirkulácia krvi a stimulácia vlnami spôsobí aj to, že v pokožke nastane tvorba nového kolagénu. A práve kolagén má na svedomí vypnutie a omladenie vzhľadu pokožky.

Po opakovanom ošetrení prístrojom AWT bude výsledkom pevnejšia a pružnejšia pokožka a korekcia efektu pomarančovej kože. Môže nastať aj zmenšenie a zoštíhlenie obvodu ošetrených oblastí tela.

Zákrok je ambulantný trvá približne pol hodinu podľa rozsahu lokality. Navyše je príjemný a klienti ho vnímajú ako masáž. Aby ste dosiahli čo najlepší výsledok, odporúčame absolvovať minimálne 5, ideálne 10 ošetrení. Po absolvovaní tohto ošetrenia by ste mali mať zvýšený príjem tekutín, aspoň 2 až 3 litre denne, aby ste telu pomohli vyplaviť rozbité tukové bunky a odpadové produkty z tkaniva.

 

Odstránenie celilitídy Žilina - Klinika Zdravias

 

Nečakajte, kým bude neskoro

Celulitída má až štyri štádiá vývoja. Najľahší je sotva viditeľný, zbadáte ho len po stlačení kože. Tukové bunky už sa ale postupne začínajú zhlukovať a tvoria efekt pomarančovej kože. Najťažší štvrtý stupeň je zasa naopak už voľným okom viditeľný. Pomarančová koža jasne presvitá a navyše je ochabnutá a pôsobí veľmi neesteticky.

Celulitídou často trpia aj mladé a štíhle ženy a dievčatá, keďže na ňu takmer vôbec nemá vplyv cvičenie, váha ani vek.

A keďže neexistuje technológia, ktorá dokáže úplne odstrániť tretí a štvrtý stupeň celulitídy, je dôležité, aby ste ju podchytili už v skorších štádiách. Terapia rázovou vlnou vám pomôže nielen zredukovať celulitídu, ale aj predchádzať jej zhoršovaniu na to je ideálne terapiu opakovať raz za 10 až 12 mesiacov sériou 5 ošetrení.

Nečakajte, kým sa u vás celulitída dostane do vyšších štádií, pretože potom bude ťažké pomôcť vám. Preventívne ošetrenia odporúčame absolvovať celoročne v pravidelných intervaloch ako veľmi účinný nástroj prevencie a zjemnenia pokožky.

Zákrok je veľmi žiadaný a pomáha ženám v krátkom čase obnoviť sebavedomie a získať krajšiu postavu a hladkú a zjemnenú pokožku. Cenník ošetrení nájdete v časti celulitída.

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.klinikazdravia.sk/ochrana-osobnych-udajov
MUDr. TERÉZIA GRIGĽOVÁ dermatológ špecialista

Atestovaná kožná lekárka s viac ako 10 ročnou praxou v estetickej a korektívnej medicíne. Prax absolvovala na najlepších klinikách v Bratislave (Esthetic, Mediskin, Ústav lekárskej kozmetiky), kde mala možnosť pracovať s rôznymi laserovými a terapeutickými prístrojmi a spolupracovať s najlepšími odborníkmi na estetickú dermatológiu. Pri svojej práci tieto skúsenosti rada využíva a kombináciou rôznych techník sa snaží o čo najlepší výsledok pri riešení rôznych dermatologických problémov.

Podobné články
článok / Nov 10 2021
Čistá pleť je základom pre jej zdravie a vitalitu. Navyše, pokožka tváre je neustále viditeľná a jej nedost...
článok / Nov 10 2020
Mezoterapia patrí medzi rokmi overené terapeutické postupy, aj keď v estetickej medicíne sa moderné au...
článok / Nov 04 2020
Nechtová mykóza je ochorenie, ktoré vo väčšine prípadov postihuje nechty na nohách. Mykózami trpí až 30% po...
článok / Sep 17 2020
 Čo je lipóm? Lipóm je najčastejšie malý, ostro ohraničený, pomaly (aj niekoľko mesiacov alebo rokov)...