Darujte
zdravie a krásu
článok / Nov 10 2020

Vital injector - mezoterapia s krásnymi výsledkami

Mezoterapia patrí medzi rokmi overené terapeutické postupy, aj keď v estetickej medicíne sa moderné automatické multiihlové aplikátory používajú relatívne krátko. Metóda bola vyvinutá v roku 1952 francúzskym lekárom Pistorom. Princípom a zároveň najväčšou výhodou tohto postupu je aplikácia minerálov, vitamínov a liečiv len do miest, ktoré chceme terapeuticky ovplyvniť. Vyhneme sa tak ich systémovému (celotelovému) podaniu, ktoré je nie len neekonomické, ale predovšetkým menej účinné a môže byť spojené so vznikom nežiaducich účinkov.

Mezoterapia je založená na viacnásobnej aplikácii kyseliny hyalurónovej, peptidov, aminokyselín, vitamínov (B2, C, E, biotín) a antioxidantov prístrojom Vital Injector  prostredníctvom malých ihličiek. Ihličkami je zmes liečiva vpravená priamo do kože, čo robí tento postup veľmi efektívnym. Výhodou použitia prístroja Vital Injector je, že aplikuje liečivú zmes naraz viacerými vpichmi, čo výrazne skracuje čas ošetrenia a minimalizuje bolesť. Terapia je zároveň presnejšia, keďže hĺbka vpichu a aplikovaná dávka sú kontrolované. Pri prechode ihiel do pokožky vytvorí prístroj jemný podtlak, čím kožu nadvihne, roztiahne a umožní tak pohodlnejšiu aplikáciu a efektívnejšiu distribúciu liečiva. Bežným a neškodným sprievodným javom terapie sú malé krvné výrony z raniek po ihličkách. Pleť môže byť začervenaná, jemne opuchnutá a na dotyk bolestivá. Po ošetrení je nutné dodržiavať pitný režim.

 

Vita Injector Žilina - Klinika Zdravia

 

Použitím mezoterapie je možné pozmeniť vlastnosti a skladbu kolagénu a elastínu v derme tak, že dochádza ku vyhladeniu vrások, vypnutiu kože a omladeniu. Tento efekt je dosiahnutý kombináciou efektu výplne a liečivého účinku použitých terapeutík. Vitamíny a antioxidanty napomáhajú maximalizovať regeneráciu kože. Zároveň použitím tejto metódy nedochádza ku narušeniu vrchných vrstiev pokožky, koža sa teda hojí prirodzene „zvnútra“. Aplikáciou zmesi vitamínu C a glutatiónu je možné znížiť tvorbu melanínu, čo vedie ku zmierneniu hyperpigmentácií. Okrem tváre je možné mezoterpiou ošetriť aj oblasť krku a dekoltu. Po ošetrení je na pleť aplikované červené LED svetlo, ktoré napomáha regenerácii a rekonvalescencii. Mezoterapia je taktiež veľmi účinná aj pri terapii straty vlasov. Aplikáciou liečiva priamo medzi vlasové folikuly dosiahneme veľmi dobrý terapeutický efekt, spojený s rýchlejším rastom vlasov a zmiernením ich vypadávania.

Mezoterapia sa odporúča na:

  • hydratáciu a výživu kože
  • zjemnenie povrchových vrások
  • zjednotenie pigmentácie pleti
  • zlepšenie štruktúry pleti
  • zvýšenie syntézy kolagénu
  • zmiernenie vnútorných (genetické, hormonálne, metabolické) a vonkajších (expozícia Slnku, znečistenie, toxíny) faktorov, zhoršujúcich kvalitu kože
  • zlepšenie cirkulácie lymfy

Program ošetrenia: 3 sedenia v priebehu 2-3 týždňov a následne 1 sedenie každé 3 mesiace pre dosiahnutie najlepších výsledkov.

Po terapii je nutné vyhýbať sa extrémnym teplotám, wellness a opaľovaniu po dobu aspoň 2 týždňov.

Mezoterapia nie je vhodná pre tehotné ženy, osoby s precitlivelosťou na aplikované látky, osoby užívajúce lieky na riedenie krvi a pri akútnom zápale kože v ošetrovanej oblasti. 

Viac informácií, ceny a možnosť objednania nájdete v časti Mezoterapia.

 

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.klinikazdravia.sk/ochrana-osobnych-udajov
MUDr. TERÉZIA GRIGĽOVÁ dermatológ špecialista

Atestovaná kožná lekárka s viac ako 10 ročnou praxou v estetickej a korektívnej medicíne. Prax absolvovala na najlepších klinikách v Bratislave (Esthetic, Mediskin, Ústav lekárskej kozmetiky), kde mala možnosť pracovať s rôznymi laserovými a terapeutickými prístrojmi a spolupracovať s najlepšími odborníkmi na estetickú dermatológiu. Pri svojej práci tieto skúsenosti rada využíva a kombináciou rôznych techník sa snaží o čo najlepší výsledok pri riešení rôznych dermatologických problémov.

Podobné články
článok / Nov 17 2022
Chcete zažiť luxusný a zmyslový zážitok?   Ošetrenie platinum facial je charakteristické ošetrenie p...
článok / Sep 17 2020
 Čo je lipóm? Lipóm je najčastejšie malý, ostro ohraničený, pomaly (aj niekoľko mesiacov alebo rokov)...
článok / Jún 17 2020
Odstránenie materského znamienka prevádzame na Klinike zdravia v Žiline z estetických alebo zdravotných prí...
článok / Nov 10 2021
Čistá pleť je základom pre jej zdravie a vitalitu. Navyše, pokožka tváre je neustále viditeľná a jej nedost...