Darujte
zdravie a krásu
článok / Nov 21 2022

Ručné čistenie pleti

Akné patrí medzi jedno z najčastejších ochorení pleti.  Vznik akné  môže závisieť od mnohých faktorov: zvýšená tvorba mazu, genetická predispozícia, hormonálne vplyvy, baktérie a pod. Mechanické ručné čistenie pleti je skvelým prvým krokom ku krásnej, zdravej a žiarivej pleti.

Ošetrenie u nás začíname konzultáciou s lekárom, ktorý Vám môže odporučiť aj ďalšie vyhovujúce ošetrenia a liečbu na boj s problematickou pleťou.

Ako prvý krok kozmetička vykoná povrchové čistenie pleti, vďaka ktorému sa pleť pripraví na ďalšie kroky.Nasleduje 10 minútové naparovanie pleti, ktoré zabezpečí otvorenie pórov, uvoľnenie nečistôt a prebytočného kožného mazu. Čistenie tak bude jednoduchšie a menej bolestivé.

Mechanické ručné čistenie pleti je najúčinnejší spôsob, ako vyčistiť hlboké póry a vnútorné vrstvy kože od nahromadených nečistôt. Postup ošetrenia a čistenia je mierne bolestivý a mierna bolesť sa môže objaviť aj počas doby hojenia.

 

Ručné čistenie pleti v Žiline I Klinika Zdravia

 

Na vyčistenú pleť sa následne nanesie Natural Clay Mask-  maska bohatá na prírodné íly, ktoré napomáhajú minimalizovať vznik akné, taktiež obsahuje kaolín a bentonit, ktoré pôsobí antibakteriálne. Táto maska je aplikovaná na dobu 10 minút, potom je pomocou teplej vody zmytá z tváre.

Po ošetrení pleti necháme pôsobiť LED lampu s modrým svetlom, ktoré je účinným doplnkom liečby akné a pôsobí aj ako dezinfekcia pokožky.

 

Kozmetika Žilina - aplikácia modrého svetla I Klinika Zdravia

 

Na záver sa na pleť aplikuje hydratačný krém s spf30.

 

Ošetrenie je neinvazívne, je mierne bolestivé (mechanické ručné čistenie). Je vhodné pre všetky typy pleti a môže sa vykonávať počas celého roka. Ošetrenia trvá 90 min.

Frekvenciu ošetrení Vám navrhne lekárka, štandardne je vhodné ošetrenie absolvovať raz za 3-4 týždne. Kontraindikácie: ekzém, herpes, rosacea, rozšírené žilky, infekčné ochorenie kože, horúčkovitý stav,...

Cenu ošetrenia a možnosť objednať sa nájdete v sekcii lekárska kozmetika TU.

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.klinikazdravia.sk/ochrana-osobnych-udajov
MUDr. TERÉZIA GRIGĽOVÁ dermatológ špecialista

Atestovaná kožná lekárka s viac ako 10 ročnou praxou v estetickej a korektívnej medicíne. Prax absolvovala na najlepších klinikách v Bratislave (Esthetic, Mediskin, Ústav lekárskej kozmetiky), kde mala možnosť pracovať s rôznymi laserovými a terapeutickými prístrojmi a spolupracovať s najlepšími odborníkmi na estetickú dermatológiu. Pri svojej práci tieto skúsenosti rada využíva a kombináciou rôznych techník sa snaží o čo najlepší výsledok pri riešení rôznych dermatologických problémov.

Podobné články
článok / Aug 03 2016
O chirurgických zákrokoch v oblasti urológie sa toho veľa nehovorí. Pritom môžu zákroky ako obriezka či vaz...
článok / Jún 18 2020
Chystáte sa na leto, ale chýba vám postava do plaviek? Alebo sa vám len tak hocikedy v rámci roka nepáči po...
článok / Jún 18 2020
Mykóza nechtov, nazývaná aj nechtová pleseň alebo odborne onychomykóza, je infekčné ochorenie. Je mnoho spô...
článok / Jún 19 2020
Alergia je precitlivenosť organizmu, prehnaná imunitná odpoveď na alergény okolo nás. Alergiu obvykle priam...